19:57 13.10.2023

Зеленський: Вдячний лідерам Об'єднаних експедиційних сил за підтримку України на шляху до НАТО

1 хв читати
Зеленський: Вдячний лідерам Об'єднаних експедиційних сил за підтримку України на шляху до НАТО

Президент України Володимир Зеленський під час свого традиційного вечірнього відеозвернення подякував лідерам зустрічі Об'єднаних експедиційних сил за підсумкову заяву, зокрема підтримку України на шляху до НАТО.

"Сьогодні ж з Одеси звернувся до учасників зустрічі Об'єднаних експедиційних сил - це формат регіональної співпраці на півночі Європи. Сполучене Королівство, Швеція, Данія, Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія. Зустріч відбулася на шведському острові Готланд, і це вагомий сигнал, дуже символічне місце для розмови лідерів про безпеку Європи та довготривалий надійний захист наших країн, наших людей", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що РФ намагається дестабілізувати ситуацію в Готланді, а російські пропагандисти закликали захопити цей острів. Зеленський нагадав, що під час свого звернення до шведського парламенту на початку повномасштабної війни він говорив саме про це - "наскільки важливо бути сильними всім у Європі, у всіх частинах континенту, у кожній такій стратегічній точці, як Готланд, від якої залежить спільна безпека".

"І, до речі, я вдячний за сьогоднішню підсумкову заяву зустрічі лідерів Об'єднаних експедиційних сил. Сильна заява. Підтримка України. Зокрема, підтримка на шляху до НАТО та чітке засудження російської агресії. І готовність допомагати нам так, як потрібно для перемоги у війні. Дякую!", - наголосив глава Української держави.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА