07:18 14.10.2023

Конгресмен Джордан знову спробує поборотися за посаду спікера Палати представників

2 хв читати
Конгресмен Джордан знову спробує поборотися за посаду спікера Палати представників

Член Палати представників США від Огайо Джим Джордан знову спробує заручитися підтримкою республіканців, щоб поборотися за посаду спікера, повідомляє в п'ятницю The Hill.

За її даними, республіканці з Палати представників у п'ятницю вирішили провести збори, на яких вони, можливо, якраз оберуть Джордана кандидатом на позицію спікера.

Раніше на цю посаду претендував республіканець Стів Скаліз із Луїзіани, однак він зняв свою кандидатуру, бо вирішив, що не зможе забезпечити собі необхідні для отримання позиції 217 голосів у Палаті представників. При цьому в середу на внутрішньому голосуванні республіканців Скаліз обійшов Джордана, зумівши набрати 113 голосів, тоді як за Джордана проголосували 99 осіб.

Кандидатом у спікери від демократичної меншості є лідер меншості Хакім Джеффріс зі штату Нью-Йорк.

Джордан вважається одним із найближчих союзників колишнього президента США Дональда Трампа, сам Трамп підтримав його кандидатуру, заявивши, що Джордан буде "чудовим спікером". Конгресмен з Огайо є головою юридичного комітету Палати представників і дотримується консервативних поглядів. Джордан неодноразово голосував проти заходів зі збільшення військової допомоги Україні, заявляючи журналістам, що "головною проблемою в умах американців є не Україна, а ситуація на кордонах США і злочинність на вулицях, і всі це розуміють".

3 жовтня в Палаті представників проголосували за відставку республіканця Кевіна Маккарті з посади спікера. Це спровокувало суперечки в лавах конгресменів-республіканців. Тимчасовим спікером було призначено республіканця, представника штату Північна Кароліна Патріка Макгенрі.

Поки Палата представників не обере спікера, вона не може займатися узгодженням бюджету, ухвалювати закони, зокрема щодо допомоги Києву.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА