07:32 14.10.2023

Україна запускає платформу даних про воєнні ризики за підтримки Marsh McLennan

3 хв читати

Україна за підтримки міжнародного брокера з перестрахування Marsh McLennan 12 жовтня запустила платформу даних, що дає змогу страховикам, інвесторам і урядам аналізувати воєнні ризики в країні, повідомляється на сайті Marsh McLennan.

Також наголошується, що підтримка уряду України була надана в розробці і тестуванні платформи для підтримки відновлення і трансформації країни.

Платформа об'єднує докладні карти даних, пов'язаних із війною в Україні (включно з окремими подіями, пов'язаними з бойовими діями Росії, як-от ракетні атаки, удари безпілотників або обстріли) з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року.

Вона вміщує в себе детальну інформацію про частоту і тип атак за місцем розташування, часом, а також додаткову інформацію про типи атакованих активів, рівень завданих збитків.

"Українська платформа даних, перша свого роду, дає можливість світовій страховій та інвестиційній спільноті, а також урядам отримувати дані для набагато більш точної оцінки ризиків і створення більшої впевненості в інвестиціях", - зазначає президент і генеральний директор Marsh McLennan Джон Дойл, слова якого наведені в повідомленні.

Згідно з ним, платформа показує, що 2023 року до 1 жовтня в 76% населених пунктів України не було пов'язаних із війною інцидентів, тоді як еквівалентний показник із часу початку вторгнення 24 лютого 2022 року становив 66%.

Ці цифри, зазначає брокер, демонструють прогрес, досягнутий Україною за останній рік. Ще 9% населених пунктів 2023 року були громадами з низьким рівнем надзвичайних подій, переживши лише один інцидент, пов'язаний із війною.

Аналіз показує, що бойові дії були зосереджені на певному наборі українських громад: 9% населених пунктів зазнали інтенсивного обстрілу, 6% - це громади, розташовані далеко від лінії фронту, які стали мішенню російських атак. Це також говорить про те, що з часу початку вторгнення Україна повернула 101 колись окупований населений пункт.

"У 76% населених пунктів України цього року не було інцидентів, пов'язаних із війною. Це свідчить про те, що більша частина України зараз відкрита для інвестицій", - зазначив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, який керує платформою, чиї слова також наведені у пресрелізі.

Запуск цієї платформи відбувся слідом за заявою про зобов'язання Marsh McLennan працювати з урядом України над наданням послуг на безоплатній основі для створення платформи для консолідації та аналізу даних для прозорої оцінки військових ризиків в Україні.

Платформа агрегує дані, отримані від поліції, військових, служб безпеки, рятувальних служб, транспортних служб, державних установ та інших джерел.

Marsh McLennan - провідна фірма у світі, що надає професійні послуги в сфері ризиків, стратегії та персоналу, допомагає клієнтам у 130 країнах орієнтуватися у дедалі динамічнішому і складнішому середовищі за допомогою чотирьох провідних компаній на ринку. Штат налічує близько 85 тис. співробітників компанії. Її річний дохід перевищує $20 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА