11:09 14.10.2023

Екскомандира військової частини з Дніпра підозрюють у сприянні незаконному захопленню нерухомості на набережній міста - ДБР

2 хв читати
Екскомандира військової частини з Дніпра підозрюють у сприянні незаконному захопленню нерухомості на набережній міста - ДБР

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому командиру військової частини з Дніпра у сприянні незаконному захопленню двох великих торговельних павільйонів на набережній міста, повідомляє Державне бюро розслідувань.

"У березні 2022 року полковник видав накази про примусове відчуження майна на користь підрозділів його військової частини. Водночас у документі не було вказано, для яких саме підрозділів це майно призначене", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ДБР у суботу вранці.

Зазначено також, що після появи цього документа, павільйони були захоплені та розібрані під охороною одного з добровольчих формувань Дніпровської територіальної громади, яке не мало жодного стосунку ні до військової частини, ні також до держорганів. Земля, на якій розміщувалися павільйони, була огороджена, там розпочато підготовчу роботу з приватного будівництва.

Експертиза встановила, що фізичним і юридичним особам - власникам павільйонів, завдано збитків на 21 млн грн. Окрім цього, нелегальність відповідного наказу та дій екскомандира підтверджено висновком судової військової експертизи.

Наразі на зазначені земельні ділянки накладено арешт.

Екскомандиру повідомлено про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади або службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України), йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Співробітники ДБР також ініціювали клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 21 млн грн.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована військова прокуратура Офісу генерального прокурора.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА