12:53 14.10.2023

Армія оборони Ізраїлю знову закликала жителів Гази перебратися на південь анклаву

2 хв читати

Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) знову рекомендувала жителям Гази евакуюватися до південних районів сектора, повідомляє в суботу The Jerusalem Post.

"Армія оборони Ізраїлю гарантує безпечний рух для жителів Гази на південь двома основними трасами в період з 10:00 до 16:00 за місцевим часом", - пише газета з посиланням на повідомлення армійського представника, оприлюднене в соцмережі Х (твіттер) арабською мовою.

Associated Press зі свого боку наводить слова представника ЦАХАЛу Йонатана Конрікуса, який заявив, що "військові докладають величезних зусиль, щоб не завдати шкоди цивільному населенню".

За його словами, всі мирні жителі зможуть повернутися додому після завершення конфлікту.

В ізраїльській армії заявляють, що заклик до евакуації пов'язаний із планами завдання ударів по підземних укриттях палестинського угруповання ХАМАС навколо міста Гази.

Раніше в ООН повідомили, що ізраїльські військові наказали майже 1,1 млн палестинців у Секторі Гази переміститися на південь анклаву протягом наступних 24 годин. Представник генсека ООН Стефана Дюжарріка заявив, що організація "вважає неможливим, щоб таке переміщення відбулося без руйнівних гуманітарних наслідків".

Пізніше ізраїльська армія визнала, що евакуація палестинців із північної частини Сектору Гази може тривати довше ніж 24 години. "Ми розуміємо, що евакуація займе кілька днів", - заявив представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

Хагарі заявив, що відповідальність за страждання мирних жителів, які не евакуюються з північної частини анклаву, лежить на палестинському русі ХАМАС. "ХАМАС використовує жителів Сектору Гази, накликаючи на них катастрофу і закликаючи їх не прислухатися до рекомендацій ЦАХАЛу у цей час", - наводить видання слова представника ізраїльських військових.

Рух ХАМАС закликав палестинців ігнорувати вимогу Ізраїлю до жителів Сектора Гази піти на південь анклаву.

Майже тиждень тому радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Газі, здійснило кровопролитний напад на південь Ізраїлю. У відповідь на це ЦАХАЛ розпочав проведення військової операції проти ХАМАСу. Передбачається, що наразі ізраїльські військові готуються до наземної операції в Секторі Гази.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА