13:45 14.10.2023

Потоки на в'їзд/виїзд в Україну цього тижня знову були приблизно рівними - Держприкордонслужба

3 хв читати
Потоки на в'їзд/виїзд в Україну цього тижня знову були приблизно рівними - Держприкордонслужба

Кількість перетинів кордону України на виїзд із 7 до 13 жовтня перевищила кількість перетинів на в'їзд лише на 4 тис. порівняно з 2 тис. тижнем раніше, тоді як чотири попередні тижні цей показник коливався в межах від 14 тис. до 27 тис.

Згідно з даними Державної прикордонної служби України, оприлюдненими у фейсбуці, перетин на виїзд знизився з 271 тис. попереднього тижня до 261 тис. цього тижня, тоді як на в'їзд - із 269 тис. до 257 тис.

Кількість транспортних засобів, які перетнули західний кордон України, за даними відомства, за 41-й тиждень року скоротилася зі 133 тис. до 131 тис., тоді як оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами збільшилася з 611 до 692.

Прикордонна служба Польщі за останні сім днів також зафіксувала невелике перевищення кількості тих, хто виїхав з України, над тими, хто в'їхав, - 2,1 тис. порівняно з 0,2 тис. тижнем раніше, тоді як у попередні чотири тижні ця різниця була від 15,2 тис. до 26,9 тис.

За даними польського відомства, кількість тих, хто в'їхав за тиждень з України до Польщі, знизилася зі 178,6 тис. осіб до 169,6 тис. осіб, тоді як тих, хто в'їхав у протилежному напрямку, - зі 178,4 тис. осіб до 167,5 тис. осіб.

Загалом від початку війни до 13 жовтня 2023 року до Польщі з України прибули 16,31 млн осіб, тоді як у зворотному напрямку прослідували 14,55 млн осіб.

Дані і українських, і польських прикордонників засвідчують, що з неділі до вівторка переважав потік на в'їзд в Україну, тоді як із середи до суботи - на виїзд.

Як повідомлялося, з 10 травня 2022 року відтік біженців з України змінився припливом, який тривав до 23 вересня і становив 409 тис. осіб.

Однак із кінця вересня, можливо, під впливом новин про мобілізацію в Росії та "псевдореферендуми" на окупованих територіях, а потім масованих обстрілів енергетичної інфраструктури, фіксували перевищення кількості тих, хто виїжджає, над тими, хто в'їжджає. Воно тимчасово припинилося в другій половині грудня - на початку січня на період свят, проте потім знову відновилося і сумарно з кінця вересня до роковин повномасштабної війни досягло 223 тис. осіб.

Відтоді і до сьогодні кількість перетинів кордону на в'їзд в Україну перевищила кількість перетинів на виїзд на 65 тис. осіб.

Як зазначив на початку березня цього року заступник міністра економіки Олексій Соболєв, повернення кожних 100 тис. українців додому дає приріст ВВП у 0,5%.

Згідно з даними УВКБ ООН, кількість українських біженців у Європі станом на 10 жовтня оцінювали в 5,831 млн, а загалом у світі - у 6,200 млн, що на 4-5 тис. менше, ніж тижнем раніше.

У самій Україні, за даними ООН на кінець травня, було 5,088 млн внутрішньо переміщених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА