00:24 15.10.2023

Іран через ООН надіслав застереження Ізраїлю щодо військової операції в Секторі Газа - ЗМІ

1 хв читати
Іран через ООН надіслав застереження Ізраїлю щодо військової операції в Секторі Газа - ЗМІ

Іран через ООН надіслав Ізраїлю послання, в якому застерігає, що буде змушений втрутитися, якщо ізраїльська операція в Газі продовжиться, повідомило агентство Axios із посиланням на дипломатичні джерела.
"Іран надіслав у суботу Ізраїлю послання, у якому наголосив, що не хоче подальшої ескалації війни між ХАМАС та Ізраїлем, але буде змушений втрутитися, якщо ізраїльська операція в Газі продовжиться", - йдеться в повідомленні.
Агентство наголошує, що бойові дії між ХАМАС та Ізраїлем перетворяться на регіональну війну, якщо Іран буде залучений до неї прямо або побічно, наприклад, через групу бойовиків у Сирії або підтримавши будь-яке рішення "Хезболли" про повне приєднання до бойових дій.
"Послання Ірану, надіслане Ізраїлю через ООН, прозвучало в той момент, коли адміністрація Байдена намагалася утримати Іран і підтримуване Іраном ліванське угруповання "Хезболла" від вступу у війну. Цього тижня США направили в регіон авіаносну групу та винищувачі", - йдеться в публікації.

Як повідомляє Axios, міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амір-Абдоллахіан зустрівся в суботу в Бейруті з посланником ООН на Близькому Сході Тором Веннесландом. Веннесланд закликав Аміра-Абдоллахіана допомогти запобігти перетіканню конфлікту в Газі та Ізраїлі в ширший регіон Близького Сходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА