04:20 15.10.2023

Українські льотчики розпочнуть навчання F-16 в Аризоні наступного тижня

1 хв читати
Українські льотчики розпочнуть навчання F-16 в Аризоні наступного тижня

Українські льотчики розпочнуть навчання пілотування F-16 на базі ВПС у штаті Аризона (США) наступного тижня, повідомляє Politico з посиланням на неназваних американських чиновників.
"Невелика кількість пілотів, які прибули до США минулого місяця для участі в курсах англійської мови на базі ВПС Лекленд у Техасі, пройшли перший тест на знання англійської мови та прямують на базу Національної гвардії ВПС "Морріс" в Аризоні", - цитує свої джерела Politico.
Зазначається, що українські пілоти проходитимуть підготовку в 162-му авіакрилі, що є основним центром підготовки F-16 для ВПС.
Як повідомляє видання, спочатку пілоти вивчать основи управління F-16 у класі та на тренажерах, а потім перейдуть до польотів на реальних літаках, що є типовим для будь-якої програми підготовки пілотів ВПС.
"Однак курс навчання може бути прискорений у зв'язку з необхідністю терміново повернути їх на поле бою", - цитує одного з чиновників Politico.
Як повідомлялося, міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ за результатами 16-го засідання Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн") заявив, що США очолять коаліцію країн з підготовки українських Повітряних сил.
Остін зазначив, очолюючи коаліцію, Сполучені Штати тісно координуватимуть свої дії з Україною та іншими партнерами, приділяючи особливу увагу розвитку потенціалу українських винищувачів F-16.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА