11:17 15.10.2023

Ізраїль відклав наземну військову операцію в Секторі Гази на кілька днів - ЗМІ

2 хв читати
Ізраїль відклав наземну військову операцію в Секторі Гази на кілька днів - ЗМІ

Ізраїль відклав початок наземної військової операції в Секторі Гази на кілька днів частково через погоду, повідомляє The New York Times (NYT) з посиланням на джерела в Армії оборони Ізраїлю.

"За словами офіцерів, вторгнення спочатку планувалося на вихідні, але його відклали на кілька днів, принаймні частково через погодні умови, які ускладнили б ізраїльським пілотам і операторам безпілотників забезпечення прикриття наземних військ із повітря", - ідеться в публікації.

NYT пише, що військові підтвердили, що в п'ятницю до Сектора Гази на короткий час увійшли розвідувальні групи, і що ізраїльські війська підвищують свою "готовність" до наземної війни.

Вважається, що десятки тисяч бойовиків ХАМАС засіли в сотнях кілометрів підземних тунелів і бункерів під містом Газа і прилеглими до нього районами північної частини. Ізраїльське військове керівництво очікує, що ХАМАС спробує перешкодити їхньому просуванню, підриваючи деякі з цих тунелів, коли ізраїльтяни просуватимуться над ними, а також підриваючи придорожні бомби та мінуючи будівлі.

NYT цитує трьох ізраїльських офіцерів, які повідомили деякі деталі про військову підготовку ізраїльтян. Зокрема, "для полегшення дій ізраїльських військовослужбовців правила застосування зброї було пом'якшено, що дає змогу солдатам проводити менше перевірок, перш ніж стріляти в можливих противників".

Також, пише NYT, у зв'язку з масштабними руйнуваннями в Секторі Гази, спричиненими нещодавніми авіаударами Ізраїлю, останніми днями ізраїльські військовослужбовці пройшли додаткову підготовку, яка допоможе їм вести бойові дії в зруйнованому міському середовищі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА