06:54 16.10.2023

Члени Євроради закликали не допускати ескалації насильства на Близькому Сході

2 хв читати
Члени Євроради закликали не допускати ескалації насильства на Близькому Сході

Члени Європейської ради поширили в неділю спільну заяву щодо ситуації на Близькому Сході із закликом до запобігання ескалації напруженості в регіоні.

"Вкрай важливо запобігти регіональній ескалації. Ми, як і раніше, прихильні до міцного і стійкого миру, заснованого на рішенні про створення двох держав, за допомогою активізації зусиль у рамках близькосхідного мирного процесу. Ми наголошуємо на необхідності широкої взаємодії із законною палестинською владою, а також із регіональними та міжнародними партнерами, які могли б зіграти позитивну роль у запобіганні подальшій ескалації", - ідеться в документі, опублікованому в Брюсселі.

Згідно із заявою, Євросоюз "рішуче засуджує ХАМАС і його жорстокі та невибіркові терористичні атаки по Ізраїлю і глибоко шкодує про загибель людей". "Терору немає виправдання. Ми рішуче наголошуємо на праві Ізраїлю захищати себе відповідно до гуманітарного та міжнародного права перед обличчям таких жорстоких і невибіркових нападів", - заявили європейські лідери.

Вони підтвердили важливість забезпечення захисту всіх цивільних осіб у будь-який час відповідно до міжнародного гуманітарного права.

"Ми закликаємо ХАМАС негайно звільнити всіх заручників без будь-яких попередніх умов. Ми підтверджуємо важливість надання термінової гуманітарної допомоги і готові продовжувати надавати підтримку найбільш нужденним цивільним особам у Газі в координації з партнерами, гарантуючи, що такою допомогою не скористаються терористичні організації", - йдеться в заяві.

Голова Євроради Шарль Мішель напередодні надіслав главам держав і урядів країн ЄС запрошення до відеоконференції 17 жовтня для обговорення позиції союзу щодо збройного конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС. На його думку, надзвичайно важливо, щоб Єврорада визначила спільну позицію і встановила чіткий єдиний курс дій, який відображає складність ситуації, що складається.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА