19:40 16.10.2023

Генштаб ЗСУ: Протягом доби відбулися 53 бойові зіткнення

3 хв читати
Генштаб ЗСУ: Протягом доби відбулися 53 бойові зіткнення

Російські окупаційні війська впродовж доби завдали шести ракетних і 39 авіаційних ударів, здійснили 16 обстрілів із РСЗВ, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про обстановку станом на 18:00 понеділка.
"Протягом доби відбулося 53 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав шести ракетних і 39 авіаційних ударів, здійснив 16 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах", - ідеться в повідомленні Генштабу у фейсбуці.
Як повідомляється, російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши п'ять керованих ракет Х-59, одну балістичну ракету "Іскандер-М" і 12 ударних БПЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено дві ракети Х-59 і 11 "шахедів".
"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", - зазначається в повідомленні.
Генштаб інформує, що на куп'янському напрямку українські воїни відбили 12 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще чотири атаки біля Стельмахівки та Надії Луганської області. На лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Серебрянського лісництва Луганської області та населених пунктів Сіверськ, Спірне Донецької області. Від артилерійських і мінометних обстрілів постраждали близько 20 населених пунктів.
"На бахмутському напрямку українські воїни відбили три атаки противника в районі населеного пункту Андріївка. На авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське Донецької області. Тут Сили оборони відбили сім атак противника. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів", - повідомляється у зведенні Генштабу.
На мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 16 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області. Росіяни завдали авіаційних ударів у районах Мар'їнки, Олександрополя Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем окупантів опинилося близько 10 населених пунктів.
На шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога південніше Золотої Ниви та південніше Пречистівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.
На запорізькому напрямку українські захисники відбили всі атаки ворога південно-західніше Новоданилівки Запорізької області. Як зазначається у зведенні, "також противник намагався відновити втрачене положення західніше Роботиного та західніше Вербового Запорізької області, успіху не мав". Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.
На херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Миколаївка, Іванівка Херсонської області. Ворожих артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Антонівка Херсонської області, Очаків Миколаївської області.
На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. "Ознак формування наступальних угруповань не виявлено", - зазначається в повідомленні Генштабу.
На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів із території РФ. "Окупанти завдали авіаційного удару в районі Бучків Чернігівської області. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів".
"Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - наголошує Генштаб.
Джерело: www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02yGsXjtz3B6jsi2s86JiAapYP1gqxefANTt4ZDWQ…
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА