19:55 16.10.2023

Верховна Рада на пленарному тижні розгляне в першому читанні держбюджет-2024 - нардеп

2 хв читати

Верховна Рада на пленарному тижні зосередиться на першому читанні проєкту державного бюджету на 2024 рік і може винести на розгляд урядовий законопроєкт, що забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ), повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.
"На погоджувальній раді ухвалено рішення, що цього пленарного тижня на порядок денний буде винесено урядовий законопроєкт про церкву №8371... На порядку денному - бюджет-2024 і РЕР", - написала Геращенко у своєму телеграм-каналі за підсумками погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.
За словами народної депутатки, Верховна Рада також на пленарному засіданні розгляне проєкт закону про автоматичне отримання статусу учасника бойових дій і вирішить долю законопроєкту (№10037) про переспрямування податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
"На годині запитань до уряду плануємо заслухати міністра у справах ветеранів, там повно проблем", - зазначила Геращенко.
Як повідомлялося, народні депутати зібрали близько 186 підписів під зверненням до голови Верховної Ради із закликом про розгляд законопроєктів щодо заборони діяльності в Україні церков, якими керують із Російської Федерації.
23 листопада 2022 року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт №8221 щодо заборони таких релігійних організацій (ініціатор документа - член фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький). Пізніше було внесено урядовий законопроєкт (№8371), який профільний комітет 17 лютого також рекомендував до розгляду. Цей документ пропонує не допускати діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ).
Як повідомлялося, бюджетний комітет парламенту рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому законопроєкт №10037, який запропонував із 2024 року залишати 10% ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців у військових частинах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА