21:54 16.10.2023

Рада на пленарному тижні розгляне питання держбюджету-2024 і PEP - нардеп

2 хв читати

Верховна Рада на пленарному тижні зосередиться на першому читанні проєкту державного бюджету на 2024 рік і може винести на розгляд урядовий законопроєкт, що забороняє діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ), повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.
"На погоджувальній раді прийнято рішення, що цього пленарного тижня в порядок денний винесуть урядовий законопроєкт про церкву №8371... На порядку денному - бюджет-24 і РЕРи", - написала Геращенко у своєму телеграм-каналі за підсумками погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту.
За словами народної депутатки, Верховна Рада також на пленарному засіданні розгляне проєкт закону про автоматичне отримання учасника бойових дій і вирішить долю законопроєкту (№10037) про переспрямування податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
"На годині запитань до уряду плануємо заслухати міністра у справах ветеранів, там повно проблем", - зазначила Геращенко.
Як повідомлялося, народні депутати зібрали близько 186 підписів під зверненням до голови Верховної Ради з закликом про розгляд законопроєктів щодо заборони діяльності в Україні церков, якими керують із Російської Федерації.
23 листопада 2022 року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт №8221 щодо заборони таких релігійних організацій (ініціатор документа - член фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький). Пізніше було внесено урядовий законопроєкт (№8371), який профільний комітет 17 лютого також рекомендував до розгляду. Цей документ пропонує не допускати діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ).
Бюджетний комітет парламенту рекомендував Верховній Раді ухвалити в цілому законопроєкт №10037, який запропонував із 2024 року залишати 10% ПДФО з грошового забезпечення військовослужбовців у військових частинах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА