22:22 17.10.2023

БЕБ звинувачує холдинг 60-ти ресторанів !FEST у виплаті зарплат "у конверті"

2 хв читати
БЕБ звинувачує холдинг 60-ти ресторанів !FEST у виплаті зарплат "у конверті"

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Львові викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів і торгових точок, ідеться в заяві бюро у вівторок увечері.
"Співробітники БЕБ встановили, що близько 2000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна - офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов'язкових платежів, а інша - неофіційна", - стверджують правоохоронці.
Раніше у вівторок співвласник холдингу !Fest Юрій Назарук повідомив, що Служба безпеки України та БЕБ проводять обшуки на майданчику !FESTrepublic холдингу у Львові.
"Маємо сьогодні на FESTrepublic класичні маски-шоу (...) Центральний апарат СБУ залучили. Спеціальна опергрупа приїхала зі столиці", - написав Назарук у Facebook у вівторок.

За його словами, обшуки стосуються господарської діяльності холдингу, проте запитів і звернень правоохоронців у рамках кримінальних справ не надходило. "Наразі всі співробітники перебувають фактично в заручниках, уся діяльність паралізована", - зазначив він.
Водночас, за даними БЕБ, для виплати зарплати в холдингу кожен співробітник під час прийняття на роботу оформляв до картки для виплати заробітної плати дублікат, передаючи у відділ кадрів. "Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу холдингу зараховував другу частину заробітної плати кожному співробітнику, зазначаючи в призначенні платежу "власне поповнення рахунку". Тіньова заробітна плата надходила на картки для виплат один раз на місяць", - стверджує БЕБ.
"Попередньо збитки, завдані державному бюджету, становлять понад 50 млн грн", - йдеться в релізі правоохоронців.
Згідно з ним, за цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України, у вигляді умисного ухилення від сплати ПДФО, військового збору, єдиного соціального внеску в особливо великому розмірі.
Окрім цього, за попередньою інформацією детективів, згадані заклади не використовували РРО під час розрахунків із клієнтами та отримували оплату від клієнтів готівкою, надалі передаючи кошти до головного офісу у Львові.

"Під час обшуку в приміщенні головного офісу холдингу детективи виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо", - додали в БЕБ.
Як зазначається у пресрелізі, слідчі дії тривають, процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.
Холдинг !Fest засновано 2007 року. Розвиває мережу креативних ресторанів, кав'ярень, магазинів і нерухомості в Україні. Його власниками є Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасимов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА