01:25 18.10.2023

Посли G7 відзначають важливість закону про політично значущих осіб, ухваленого Верховною Радою

1 хв читати
Посли G7 відзначають важливість закону про політично значущих осіб, ухваленого Верховною Радою

 Посли країн "Великої сімки" (G7) вітають ухвалення Радою законодавства про політично значущих осіб і наголошують на його важливості в боротьбі з корупцією, повідомляється в заяві, опублікованій у мікроблозі X (Twitter).
"Посли країн G7 вітають ухвалення Радою законодавства про політично значущих осіб. Це законодавство є важливим кроком у боротьбі з корупцією, подальшій інтеграції з ЄС і забезпеченні демократичного і процвітаючого майбутнього для України", - йдеться в заяві.
Раніше повідомлялося, що Національний банк України вітає ухвалення закону про посилення фінансового моніторингу PEP (Politically Exposed Person, політично значущих осіб) і зазначає, що відновлений ним довічний статус PEP компенсується законодавчими механізмами для запобігання формальному підходу фінустанов до обслуговування PEP.
"Ухвалений парламентом закон передбачає, що при встановленні ділових відносин з РЕР та їх обслуговуванні суб'єкти первинного фінмоніторингу (СПФМ) зобов'язані застосовувати ризик-орієнтований підхід та нестимуть відповідальність за його неналежне застосування", - підкреслює НБУ в коментарі на своєму сайті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА