04:16 18.10.2023

США розслідують обставини ракетного удару по лікарні в Газі - Білий дім

2 хв читати
США розслідують обставини ракетного удару по лікарні в Газі - Білий дім

 США розслідують обставини ракетного удару по лікарні в Газі, ізраїльські військові вже поділилися з американськими спецслужбами інформацією про вибух, повідомляє CNN з посиланням на ізраїльські офіційні особи.
"Між ізраїльською стороною та американською стороною були переговори. Ми поділилися знаннями, які у нас є, інформацією, якою ми володіємо, з американцями", - сказав Марк Регев, радник прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Зазначається, що представники американської розвідки працюють над з'ясуванням того, що сталося в лікарні.

Водночас президент США Джо Байден заявив, що він "обурений і глибоко засмучений вибухом в арабській лікарні Аль-Ахлі в секторі Гази" і що США "продовжать збирати інформацію про те, що саме сталося".

"Я розмовляв із королем Йорданії Абдаллою II і прем'єр-міністром Ізраїлю (Беньяміном) Нетаньягу і доручив моїй команді національної безпеки продовжити збір інформації про те, що саме сталося", - написав Байден у мікроблозі X (Twitter).

Він наголосив, що "Сполучені Штати однозначно виступають за захист цивільного населення, за життя під час конфлікту, і ми сумуємо за пацієнтами, медичним персоналом та іншими безневинними людьми, які загинули або були поранені в цій трагедії".

Як повідомлялося, 17 жовтня палестинські офіційні особи звинуватили Ізраїль у нанесенні авіаудару, внаслідок якого загинули сотні людей у лікарні. Ізраїль звинуватив Палестинський ісламський джихад у невдалому запуску ракети, що влучила в лікарню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА