12:32 18.10.2023

СБУ передала до суду справу експрезидента АТ "Мотор Січ" і заарештувала його активи на понад 12 млрд грн

2 хв читати
СБУ передала до суду справу експрезидента АТ "Мотор Січ" і заарештувала його активи на понад 12 млрд грн

Розслідування у справі за обвинуваченням у роботі на російських окупантів експрезидента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та директора департаменту підприємства завершено й передано до суду, інформують у Службі безпеки України.

"Служба безпеки спільно з Офісом генерального прокурора завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ "Мотор Січ" і директора Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на агресора", - йдеться в повідомленні української спецслужби в середу.

У рамках кримінального провадження накладено арешт на все майно обвинувачених на загальну суму понад 12 млрд грн. "Ідеться про кошти, нерухомість, корпоративні права обох посадовців, а також їхнє майно, яке вони здобули злочинним шляхом та оформили на своїх родичів за кордоном", - уточнюється в повідомленні.

Обох зловмисників затримали співробітники Головного слідчого управління та контррозвідки СБУ в жовтні 2022 року.

За даними слідства, керівництво заводу в Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів і запчастин до них у державу-агресор. "Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для окупаційних угруповань рф", - зазначають у СБУ.

Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних гелікоптерів, які масово застосовувалися для повномасштабного вторгнення в Україну.

Також встановлено, що у квітні 2022 року екскерівник "Мотор Січ" навмисно заблокував постачання гелікоптера для потреб Головного управління розвідки Міноборони України. Також він дав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію до нього.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки направили до суду обвинувачення на експрезидента "Мотор Січі" за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Його підлеглий - голова Департаменту зовнішньоторговельної діяльності підприємства - обвинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА