Події

У Франції через повідомлення про бомби проводилася евакуація в 12 аеропортах

Дванадцять аеропортів у Франції були змушені провести евакуацію в середу через "загрози вибуху", повідомило Міністерство внутрішніх справ країни, на яке посилається газета Le Figaro.

Ідеться про аеропорти Лілля, Бордо, Ліона, Нанта, Ренна, Ніцци, Тулузи, Страсбурга, Біарріца, По, Каркассонна і Бове.

Раніше повідомлялося про евакуацію людей із трьох аеропортів, потім ця цифра постійно збільшувалася в міру надходження нових повідомлень про загрози.

У другій половині дня, за даними Eurocontrol, вильоти щонайменше з чотирьох французьких аеропортів усе ще було призупинено: з Тулузи, Бове, Бордо і По. Робота поступово відновлювалася в Ніцці, Ліоні, Ліллі та інших повітряних гаванях.

Згідно з оглядом, проведеним Le Figaro, у більшість зачеплених загрозами аеропортів надходили електронні повідомлення про нібито закладену на об'єкті бомбу.

Видання зазначає, що в три паризькі аеропорти - "Шарль-де-Голль", Орлі та Бурже - повідомлення про загрози не надходили. Проте в компанії ADP, що управляє аеропортами, заявили газеті, що зберігають "повну пильність".

Le Figaro нагадує, що, крім аеропортів, попередження про бомбу знову викликало евакуацію Версальського палацу втретє за останні п'ять днів. У минулі вихідні з метою безпеки був змушений закритися після евакуації відвідувачів паризький Лувр.

Газета вказує на те, що кількість повідомлень про закладені бомби в громадських місцях зросла після вбивства викладача ліцею в Аррасі. Цьому сприяє загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ