19:49 18.10.2023

Єврокомісія посилює підтримку оборонної промисловості ЄС

2 хв читати
Єврокомісія посилює підтримку оборонної промисловості ЄС

Єврокомісія (ЄК) оголосила про посилення своєї допомоги європейській оборонній промисловості зі схваленням програми, передбаченої регламентом про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) на 2023-2025 роки.

"ASAP (Act in Support of Ammunition Production) виділить 500 млн євро на підтримку інвестиційних проєктів вартістю до 1,4 млрд євро, тим самим стимулюватиме нарощування виробництва боєприпасів і ракет у Європейському Союзі", - повідомляється в комюніке ЄК, опублікованому в середу.

"У нових геополітичних реаліях Європа повинна підвищити свою оборонну готовність. За допомогою ASAP ми підтримуємо європейську оборонну промисловість, щоб вона виробляла більше і швидше боєприпасів, які нам потрібні для України і для безпеки держав-членів. Я закликаю європейську промисловість відповісти на заклики, які ми сьогодні надсилаємо, підтримати промислові проєкти та активізувати зусилля", - наводяться в документі слова члена ЄК з внутрішнього ринку Тьєрі Бретона.

Єврокомісія вперше організовує конкурс пропозицій для відбору та фінансування проєктів, які "покращують європейські виробничі потужності оборонної продукції та підтримують стійкість відповідних ланцюжків поставок".

Передбачається, що ASAP "усуватиме вузькі місця у всіх ланцюжках поставок боєприпасів і ракет в ЄС і Норвегії, підтримуючи промисловість у швидкій адаптації до нових ринкових тенденцій і в зменшенні залежності".

Робоча програма ASAP складається з 5 конкурсів заявок з такими орієнтовними бюджетами: вибухові речовини з бюджетом 190 млн євро, порох (144 млн), снаряди (90 млн), ракети (40 млн), сертифікація випробувань і відновлення з бюджетом (4,35 млн).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА