12:04 19.10.2023

У Секторі Гази загинула громадянка України, в Ізраїлі 18 загиблих українців від атаки ХАМАС - посол

2 хв читати
У Секторі Гази загинула громадянка України, в Ізраїлі 18 загиблих українців від атаки ХАМАС - посол

Одна громадянка України загинула в Секторі Гази в ніч на четвер, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"За ніч наші активісти підтвердили загибель однієї громадянки України в Секторі Гази, її персональні дані також встановлено", - сказав Корнійчук в ефірі національного телемарафону в четвер.

Він також спростував інформацію про 23 загиблих громадян України, про що раніше повідомив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, уточнивши, що насправді від атаки терористичної організації ХАМАС загинули 18 українців.

"У нас підтверджена інформація про 18 загиблих, не 23 - ця інформація не відповідає дійсності... Ми все одно залишаємося на другому місці (за кількістю своїх загиблих громадян - ІФ-У) після американців, незважаючи на те, що не 23, а 18 - це сумна історія", - сказав Корнійчук.

Він розповів, що наразі вже здійснено три чартерні рейси, якими з Ізраїлю евакуйовано близько 450 громадян України, ввечері в четвер буде четвертий, при цьому, за словами посла, попит на евакуацію почав знижуватися. "Сьогодні буде черговий евакуаційний рейс увечері. В нас уже зареєстровано на цю хвилину близько 80 громадян, загалом там 100-150 квитків... Ми інформацію точнішу знатимемо ближче до вечора. Рейс на 11 (годину - ІФ-У) поставлений сьогоднішнього вечора, і консули супроводжуватимуть наших громадян", - сказав дипломат.

Літак, за словами Корнійчука, полетить до Румунії, де евакуйованим за необхідності буде надано готель або супровід до кордону.

Натомість ситуація з евакуацією українців із Сектора Гази ускладнюється, зазначив дипломат. "У нас уже в списку на евакуацію кількість людей перевищила 300, зараз 308, але вона збільшується постійно, і я думаю, що може підійти до позначки 400 протягом наступних дня-двох. Сподіваюся, що все-таки евакуація розпочнеться", - сказав він.

Корнійчук повідомив, що перші машини з гуманітарним вантажем уже вирушили в Сектор Гази, і висловив сподівання, що ХАМАС "виконає свою обіцянку і випустить іноземців".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА