12:10 19.10.2023

ДБР повідомило про підозру слідчому і прокурору із Запоріжжя через фальсифікацію матеріалів справи про напад на поліцейських

1 хв читати
ДБР повідомило про підозру слідчому і прокурору із Запоріжжя через фальсифікацію матеріалів справи про напад на поліцейських

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру співробітнику правоохоронного органу і прокурору з Запоріжжя, які сфальсифікували документи про напад на патрульних поліцейських.

ДБР зазначило, що кілька років тому на одному з постів Запоріжжя група молодиків із хуліганських мотивів відкрила стрільбу в бік поліцейського патруля. Хуліганів тоді затримали, було відкрито кримінальне провадження.

"Курирував розслідування щодо організатора нападу старший прокурор групи прокурорів Запорізької міської прокуратури. Однак під час його перебування у відпустці справу "забрав" фігурант - інший прокурор, який виконував його обов'язки", - ідеться в повідомленні відомства.

У бюро уточнюють, що у змові зі слідчим прокурор змінив раніше пред'явлену винуватцю підозру і висунув підозру завідомо невинному чоловікові, який на момент скоєння правопорушення перебував при смерті в лікарні.

За інформацією відомства, через протиправні дії винуватець хуліганського нападу на поліцейських уникнув відповідальності, а чоловік, на якого зловмисники поклали відповідальність, невдовзі помер у лікарні. "Після скасування незаконного рішення в апеляційній інстанції, обвинувальний акт судом повернений прокурору, а справжньому винуватцю знов повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення", - повідомляють у ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА