14:34 19.10.2023

Повідомлено про підозру спільнику Медведчука, який працював на його телеканалах

2 хв читати
Повідомлено про підозру спільнику Медведчука, який працював на його телеканалах

Спільнику екснардепа Віктора Медведчука Максиму Гольдарбу, який працював на його телеканалах і очолював заборонену проросійську партію, повідомлено про підозру в колабораціонізмі та прославлянні окупантів.

"Служба безпеки зібрала доказову базу протиправної діяльності на колаборанта Максима Гольдарба - ексведучого телеканалів Медведчука та лідера забороненої в Україні політпартії "Союз лівих сил", - повідомляється в телеграм-каналі Служби безпеки України в четвер.

За інформацією СБУ, на початку повномасштабного вторгнення РФ Гольдарб утік із Києва і публічно підтримав збройну агресію проти України. "Фігурант публікував прокремлівські дописи на власних телеграм- та ютуб-каналах із загальною аудиторією понад 140 тис. користувачів. У цих матеріалах Гольдарб поширював фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України та дезінформував щодо внутрішньої ситуації в нашій державі", - зазначається в повідомленні.

Крім того, за інформацією СБУ, він поширював вигадані "інсайди" про нібито "плани" декількох європейських країн "анексувати" територію на заході України. Також, як зазначено в повідомленні, Гольдарб неодноразово брав участь у телемостах із російськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму і ток-шоу країни-агресора.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти злочинних дій фігуранта.

На підставі зібраних доказів Максиму Гольдарбу повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Оскільки фігурант переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи щодо встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти Української держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА