17:51 19.10.2023

Словенія з 21 жовтня планує запровадити перевірки на кордонах з Угорщиною та Хорватією

1 хв читати
Словенія з 21 жовтня планує запровадити перевірки на кордонах з Угорщиною та Хорватією

Влада Словенії в четвер заявила, що у зв'язку із ситуацією на Близькому Сході запровадить з 21 жовтня прикордонний контроль з Угорщиною та Хорватією щонайменше на 10 днів, повідомляє Associated Press (AP).

"Уряд заявив про запровадження прикордонного контролю з суботи, його здійснюватимуть щонайменше 10 днів", - інформує агентство.

У Любляні додали, що міністр внутрішніх справ Словенії Боштян Поклукар представить деталі рішення на зустрічі ЄС у Люксембурзі 23 жовтня.

Зі свого боку міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що рішення Словенії - наслідок міграційної політики ЄС, яка, за його словами, ставить під загрозу і безпеку, і економічне процвітання європейських країн.

Напередодні Італія оголосила про призупинення з 21 жовтня дії угоди про відкритий кордон зі Словенією також на 10 днів. Таке рішення ухвалили у зв'язку з можливою загрозою безпеці через бойові дії між Ізраїлем і радикальним угрупованням ХАМАС.

Мігранти прибувають до Словенії і з Хорватії, і з Угорщини, прямуючи балканським сухопутним маршрутом із Туреччини до Греції або Болгарії, Північної Македонії, Сербії та Боснії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА