18:54 19.10.2023

Єрмак обговорив з Мецолою питання оборони й безпеки

2 хв читати
Єрмак обговорив з Мецолою питання оборони й безпеки

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою, під час якої сторони обговорили оборонні й безпекові питання, зокрема залучення Європарламенту до імплементації Української формули миру, повідомила пресслужба глави держави.

"За дорученням президента України Володимира Зеленського керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів телефонну розмову з президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою", - йдеться в повідомленні.

Єрмак подякував Європарламенту й особисто Роберті Мецолі за лідерство в підтримці України. Співрозмовники обговорили нещодавнє схвалення Європейським парламентом мандата щодо створення фінансового інструменту для України Ukraine Facility обсягом EUR50 млрд у рамках внесення змін до Багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2021-2027 роки.

"Рішення Європарламенту стимулюють інших партнерів не знижувати темп у підтримці України та наближенні перемоги", - сказав Єрмак, слова якого наводить пресслужба.

Єрмак і Мецола також обговорили поточну ситуацію на фронті й важливість захисту української цивільної інфраструктури, зокрема енергетичної, в умовах постійних терористичних атак з боку Росії.

Повідомляється, що Єрмак і Мецола також приділили особливу увагу процесу імплементації Української формули миру. Єрмак запросив Європарламент долучитися до третьої зустрічі на рівні радників з національної безпеки та зовнішньополітичних радників. "Залучення Європарламенту до імплементації Української формули миру сприяє розширенню кола тих, хто її підтримує, і наближає проведення Глобального саміту миру за участю провідних лідерів Глобального Півдня", - зазначив керівник Офісу президента.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході й наголосили на важливості зусиль щодо максимального захисту цивільного населення в умовах бойових дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА