21:31 19.10.2023

Столтенберг на Конференції національних директорів з озброєнь: Україні потрібно продовжувати постачати озброєння

1 хв читати
Столтенберг на Конференції національних директорів з озброєнь: Україні потрібно продовжувати постачати озброєння

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів національним директорам з озброєнь про необхідність продовжувати постачати озброєння Україні для досягнення прогресу на полі бою з російськими загарбниками.

"На засіданні Конференції національних директорів з озброєнь (CNAD) у штаб-квартирі НАТО в четвер Генеральний секретар Єнс Столтенберг наголосив на важливості продовження підтримки України. Закликавши союзників "іти далі і швидше" з "новим відчуттям невідкладності", він сказав: "Україна домагається прогресу на місцях. Але їм потрібна наша постійна підтримка", - цитує генсека в четвер штаб-квартира Організації Північноатлантичного альянсу.

У повідомленні наголошується, що на саміті НАТО у Вільнюсі країни НАТО узгодили План дій з оборонного виробництва, покликаний агрегувати попит, нарощувати потужності та підвищувати оперативну сумісність. "Генеральний секретар зазначив, що зараз настав час перетворити план на результати. Столтенберг наголосив на важливості поставок озброєння в Україну, необхідності поповнення запасів і забезпечення обороноздатності Альянсу. Він також привітав готовність країн НАТО робити нові інвестиції в боєприпаси", - уточнили в альянсі.

Конференція національних директорів з озброєнь (Conference of National Armaments Directors, CNAD) є комітетом НАТО, відповідальним за розвиток співпраці між країнами в сфері озброєнь. CNAD об'єднує вищих національних чиновників, відповідальних за оборонні закупівлі в країнах-членах НАТО і країнах-партнерах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА