10:17 20.10.2023

До законопроєкту про заборону діяльності афілійованих із РПЦ організацій до другого читання потрібно внести низку правок - Єленський

2 хв читати
До законопроєкту про заборону діяльності афілійованих із РПЦ організацій до другого читання потрібно внести низку правок - Єленський

Голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський заявляє, що до законопроєкту про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ), до другого читання необхідно внести низку правок.

"У Верховній Раді було зареєстровано понад 10 законопроєктів, які так чи інакше стосувалися Української православної церкви (Московського патріархату). Законопроєкт, поданий урядом, є єдиним, який реально може працювати, а не бути політичною заявою, це єдиний законопроєкт, що відповідає зобов'язанням, які взяла на себе Україна під час вступу до Ради Європи в 1995 році... Це робочий механізм, якого немає в інших законопроєктах", - сказав він в ефірі національного телемарафону в п'ятницю.

Водночас Єленський зазначив, що до другого читання до законопроєкту необхідно внести кілька правок, які зроблять механізми цього документа ефективнвшими. "Є деякі технічні проблеми, кожна з яких може стати перешкодою для ефективності. Наприклад, необхідно запропонувати деякі зміни до закону про судоустрій. Потрібно внести певні зміни до перехідних положень", - додав він.

Як повідомлялося, 19 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №8371, що пропонує не допускати діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ).

Урядовий законопроєкт №8371 "Про внесення змін до деяких законів щодо діяльності в Україні релігійних організацій" був зареєстрований у Верховній Раді 19 січня 2023 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА