16:51 20.10.2023

МКС працює над деякими справами, які стосуються екологічних злочинів, скоєних окупантами в Україні

1 хв читати
МКС працює над деякими справами, які стосуються екологічних злочинів, скоєних окупантами в Україні

Прокурори та експерти Міжнародного кримінального суду (МКС) розслідують низку воєнних злочинів, скоєних окупантами в Україні проти довкілля, але поки що зарано говорити про їх судові перспективи, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

"Вони (Офіс МКС, який нещодавно відкрили в Києві, - ІФ-У) працюють над деякими справами, які стосуються воєнних злочинів, скоєних проти довкілля. Не можу говорити деталі. Але, безумовно, для МКС це також дещо новий напрям діяльності, тому що в попередніх розслідуваннях команда МКС не була залучена до розслідування злочинів проти довкілля як воєнних злочинів", - сказав Костін у п'ятницю на пресконференції в перерві міжнародної конференції United for justice. United for nature у Києві.

За словами генпрокурора, колеги з МКС також ретельно підходять до побудови відповідних справ. "У нас повне сприяння в доступі до будь-яких доказів, які має Офіс генерального прокурора", - наголосив він.

Костін додав: "Коли і як будуть відповідні справи побудовані до того рівня, щоб бути переданими саме до суду, поки що я не можу говорити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА