17:04 20.10.2023

Зеленський і Шольц обговорили подальшу оборонну підтримку України

2 хв читати
Зеленський і Шольц обговорили подальшу оборонну підтримку України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє пресслужба глави держави.

Під час розмови президент подякував Шольцу за черговий пакет оборонної допомоги на суму понад 1 млрд євро.

"Те, що ми проговорювали в Гранаді - всі ці домовленості виконуються. Я дуже вдячний за нещодавній оборонний пакет, який, зокрема, передбачає передачу IRIS-T, Patriot і ракет до них, які є критично необхідними для нашої стійкості цієї зими", - сказав Володимир Зеленський.

Президент також поінформував Олафа Шольца про ситуацію на фронті та невдалі спроби наступу російських військ, зокрема про катастрофічні втрати ворога під Авдіївкою на Донеччині.

Сторони також обговорили ситуацію на Близькому Сході та погодилися з необхідністю недопущення ескалації насильства та розростання війни. Зеленський висловив вдячність канцлеру за те, що попри ситуацію на Близькому Сході, Німеччина не зменшує підтримку України.

Крім того, президент поінформував співрозмовника про перебіг реалізації Української Формули миру та, зокрема, підготовку наступної зустрічі на рівні радників із питань національної безпеки лідерів держав, яка відбудеться на Мальті наприкінці місяця. Він зазначив, що Україна розраховує на участь представника ФРН у цій зустрічі.

Також Зеленський акцентував, що розраховує на успішне проведення чергової конференції з відновлення України в Німеччині в листопаді.

Президент також розповів про ухвалення Верховною Радою законів, необхідних для виконання рекомендацій Європейської комісії з метою початку переговорів про вступ України до ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА