09:49 21.10.2023

Швеція планує обмежити соціальні пільги для мігрантів із неєвропейських країн

1 хв читати
Швеція планує обмежити соціальні пільги для мігрантів із неєвропейських країн

Уряд Швеції оголосив про плани обмеження соціальних пільг для мігрантів, які прибули не з країн Європейського Союзу та Європейської економічної зони, повідомляє Barron's з посиланням на Associated Press.

"Уряд Швеції в п'ятницю заявив, що мігрантам із неєвропейських країн буде складніше отримувати соціальні пільги, зазначивши, що він хоче спонукати мігрантів утриматися від прибуття в країну та краще інтегрувати тих, хто вже прибув", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Швеція раніше приймала велику кількість мігрантів, починаючи з 1990-х років, здебільшого з конфліктних місць, включно з колишньою Югославією, Сирією, Афганістаном, Сомалі, Іраном та Іраком.

Згідно з планом уряду, мігранти з-за меж ЄС і Європейської економічної зони повинні будуть обов'язково вивчати шведську мову, а також влаштуватися на роботу у Швеції.

Також, пише Barron's, уряд Швеції планує запровадити верхню межу допомоги для мігрантів з неєвропейських країн, щоб вони не могли отримувати кілька допомог - наприклад, на дітей, житло, безробіття, хворобу і відпустку по догляду за дитиною. Крім того, мігрантам доведеться чекати ще невизначений період, перш ніж вони зможуть претендувати на отримання допомоги.

Водночас повідомляється, що в пропозиціях уряду Швеції не згадано шукачів прихистку з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА