12:30 21.10.2023

У Чорному морі перебуває один підводний ракетоносій, можливо, з 4 ракетами типу "Калібр"

2 хв читати
У Чорному морі перебуває один підводний ракетоносій, можливо, з 4 ракетами типу "Калібр"

У Чорному морі перебувають 4 російські кораблі, один із них - підводний ракетоносій зі спорядженням до 4 ракет типу "Калібр", повідомляє пресслужба Сил оборони півдня України.

"Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою. Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами і засобами", - йдеться в повідомленні Сил оборони півдня України в телеграм-каналі в суботу.

У Чорному морі 4 кораблі "ворожого недофлоту, з них на бойовому чергуванні 1 підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу "Калібр". Протягом доби противник здійснив пуски крилатих ракет тактичною авіацією з акваторії Чорного моря. 3 ракети невизначеного типу, спрямовані ввечері на Миколаївську, Херсонську та Одеську області, не досягли цілей, здетонувавши в повітрі".

"Пізніше крилатою ракетою Х-59 ворог завдав удару по передмістю Кривого Рогу. Одночасно з пуском керованих авіабомб по прифронтових територіях літаки тактичної авіації випустили ракети Х-59 по Миколаївській і Херсонській областях. Удари припали на відкриті території, люди не постраждали", - йдеться в повідомленні.

Уночі ворог також завдав комбінованого удару крилатими ракетами "Іскандер-К" та БпЛА типу "Shahed-131/136" по Кривому Рогу. Упродовж доби враховано 10 ворожих авіаційних ударів із застосуванням 30 керованих авіабомб по населених пунктах правобережної Херсонщини - Берислав, Ольгівка, Нікольське, Тягинка, Миколаївка.

"Росіяни продовжують скидати осколкові боєприпаси з дронів по населених пунктах, місцях ймовірного скупчення людей. Двічі за добу таких атак зазнала Золота Балка. Люди не постраждали. Ворог здійснив близько 50 артилерійських обстрілів із використанням понад 290 снарядів, зокрема 8 обстрілів населених пунктів Миколаївщини та Херсонщини", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА