07:04 23.10.2023

Ізраїль не має наміру контролювати Сектор Гази

2 хв читати
Ізраїль не має наміру контролювати Сектор Гази

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Ізраїль абсолютно не має наміру контролювати Сектор Гази, оскільки ізраїльтяни не можуть бути у стані, коли вони постійно перебувають під загрозою терористичних атак, повідомляє The Guardian.

"Я думаю, ми знаємо дві речі. Ми не можемо повернутися до статус-кво. Вони не можуть повернутися до статус-кво, коли ХАМАС у змозі керувати Сектором Гази і повторити те, що він зробив", - заявив він.

Блінкен зазначив, що Ізраїль не має наміру керувати Сектором Гази.

"Як я чув від ізраїльтян, у них немає жодних намірів, жодного бажання самим керувати Газою. Вони пішли з Гази в односторонньому порядку, беззастережно, кілька десятиліть тому, але вони не можуть перебувати в стані, коли вони постійно перебувають під загрозою найжахливіших терористичних атак, які походять із Сектора Гази", - додав він.

За його словами, необхідно знайти гарантії, які не дозволили б ХАМАСУ здійснювати атаки на Ізраїль.

"Тому необхідно знайти щось, що гарантувало б, що ХАМАС не зможе зробити це знову. Але це також не призведе до повернення до ізраїльського управління Газою, чого вони не хочуть і не мають наміру робити. Існують різні ідеї щодо того, що за цим може послідувати, але все це, на мій погляд, вимагає роботи, і працювати над цим потрібно навіть зараз, коли Ізраїль може впоратися з існуючою загрозою", - додав Блінкен.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА