10:54 23.10.2023

СБУ знешкодила підпілля російської ФСБ, яке коригувало удари по Херсону

2 хв читати
СБУ знешкодила підпілля російської ФСБ, яке коригувало удари по Херсону

Служба безпеки України знешкодила підпільний осередок ворожої ФСБ, що наводив ракетні й артилерійські удари на Херсон, затримано всіх трьох учасників групи.

"Служба безпеки провела багатоетапну спецоперацію, в результаті якої в Херсоні нейтралізовано підпільний осередок російської фсб. Під час оперативних заходів затримано всіх трьох учасників ворожої групи, що коригували артилерійські та ракетно-бомбові удари по місту", - ідеться в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

Зазначається, що саме за координатами цієї групи окупанти обстріляли Херсон у вересні 2023 року, унаслідок чого постраждали близько 10 мирних жителів, було вщент зруйновано два приватні житлові будинки та пошкоджено ще п'ять.

Слідство встановило, що організатором і керівником цього ворожого угруповання був колишній підприємець, який перейшов на бік окупантів після захоплення міста.

"Тоді він влаштувався "майстром" в окупаційну "Херсонську залізницю рф", де проводив технологічні роботи для руху ешелонів із військовою технікою країни-агресора. Працюючи на загарбників, їхній поплічник потрапив у поле зору російської фсб, яка невдовзі завербувала його", - зазначається в повідомленні.

Після звільнення Херсона фігурант на певний час "заліг на дно", однак згодом вийшов на дистанційний зв'язок із ворожим куратором із тимчасово окупованого лівобережжя області та отримав від нього завдання.

Згідно з вказівками ворога, чоловік створив власну групу інформаторів, до якої також долучилися двоє проросійськи налаштованих жителів Херсона. Один із них брав участь у зйомках постановочних сюжетів для пропагандистського каналу "РИА Новости" під час окупації міста.

Зазначається, що учасники ворожого підпілля збирали координати та відомості щодо компактної забудови та проживання громадян на території Херсона, а також основних пунктів базування та маршрутів переміщення українських військових у місті й околицях.

Отримані відомості фігуранти передавали противнику через анонімні месенджери.

Правоохоронці повідомили керівнику групи про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, інші двоє учасників підозрюються за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА