11:04 23.10.2023

Група "Нафтогаз" запускає лінію довіри для запобігання корупції

2 хв читати
Група "Нафтогаз" запускає лінію довіри для запобігання корупції

Група "Нафтогаз" запускає роботу лінії довіри в новому форматі для запобігання корупції, посадовим зловживанням й іншим порушенням у сфері етики та комплаєнсу.

"Лінія довіри - це канал комунікації, за допомогою якого всі охочі, зокрема працівники групи "Нафтогаз" і контрагенти, можуть повідомити про можливі факти корупційних або пов'язаних із корупцією правопорушень і порушень з питань етики та комплаєнсу", - йдеться в повідомленні групи на сайті в понеділок.

Вона пояснила, що роботу лінії довіри, відповідно до найкращих міжнародних практик, забезпечуватиме незалежна експертна компанія, що гарантуватиме анонімність повідомлень і захист інформації про заявників та/або викривачів.

"Незалежна компанія опрацьовує релевантні повідомлення. Після перевірки та аналізу інформації за наявності достатніх підстав проводиться внутрішнє розслідування, за результатами якого вживають відповідних заходів реагування", - описали алгоритм дії лінії в "Нафтогазі".

Там наголосили, що всі повідомлення, отримані цим каналом, є конфіденційними.

Щоб сприяти розгляду повідомлення, необхідно дотримуватися кількох умов: надати максимум фактичної інформації про порушення, зокрема дату, місце, час, суть порушення, інформацію про залучених осіб, наявні докази тощо, а також, якщо є можливість, повідомити, хто вчинив порушення: ПІБ, місце роботи, посаду та інші відомості.

Повідомити про порушення лінії довіри можна за безкоштовним номером телефону 0 800 21 20 91, електронною поштою [email protected], а також через платформу - naftogaz.ethics.help/

У НАК нагадали, що з 16 серпня 2023 року в ній відкрито пряму лінію для повідомлень про корупцію. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА