13:09 23.10.2023

Українські моряки беруть участь у навчаннях Joint Warrior-23-II у Великій Британії

1 хв читати

Українські військові моряки від початку тижня беруть участь у багатонаціональних навчаннях Joint Warrior-23-II, які проводяться в межах територіальних вод Великої Британії.

Як повідомляється на сторінці Військово-морських сил Збройних сил України, від ВМС ЗСУ до практичних дій у морі залучаються протимінні кораблі "Черкаси" та "Чернігів".

До складу учасників увійшли Королівські ВМС і Королівські повітряні сили разом із сухопутними військами Великої Британії. Крім України в навчаннях беруть участь кораблі та судна від Нідерландів, Бельгії, Польщі, ФРН і Данії.

Основна мета підготовки полягає у досягнені особовим складом екіпажів та штабу тактичної групи протимінних дій відповідного рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також взаємосумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів. Окрім того, відпрацьовуються питання планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій, наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА