18:26 23.10.2023

Українські громади отримали сучасне обладнання для адмінпослуг за підтримки ЄС та Німеччини

2 хв читати
Українські громади отримали сучасне обладнання для адмінпослуг за підтримки ЄС та Німеччини

П'ять комплектів обладнання (паспортні станції) і 26 мобільних кейсів для виїзного обслуговування Центрами надання адміністративних послуг (ЦНАП) доправлено у 25 громад України, повідомляє пресслужба представництва ЄС в Україні.

"П'ять комплектів обладнання (паспортні станції) та 26 мобільних кейсів для проведення виїзного обслуговування українців було доставлено до 25 громад із Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Чернігівської та Сумської областей. Це допоможе зробити адміністративні послуги максимально наближеними та доступними для людей", - ідеться в повідомленні на сайті представництва в понеділок.

Як повідомляється, обладнання поставлено в рамках програми "EU4ResilientRegions - Спеціальної програми підтримки України", яка співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Крім того, ЦНАП у 25 громадах пройшли необхідне навчання та отримали менторську підтримку від експертів для інтеграції паспортних послуг завдяки цьому обладнанню.

Загалом до кінця жовтня 14 громад Херсонської, Запорізької, Сумської, Харківської, Чернігівської, Миколаївської та Одеської областей додатково отримають паспортні станції для надання послуг та видачі паспортів. Ця ініціатива не передбачає менторства та реалізується з метою відновлення ефективної роботи ЦНАП, обладнання яких було пошкоджено внаслідок російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Паспортні станції сприяють безперешкодній реєстрації/зняттю з обліку місць проживання/перебування та дають змогу вносити необхідні зміни до ID-карток. Обладнання не лише збирає біометричні дані для виготовлення закордонних паспортів, а й полегшує друк паспортних довідок для внутрішнього користування. Така підтримка дає змогу ЦНАП надавати ефективні та надійні паспортні послуги не лише зареєстрованим жителям кожної громади, а й населенню, що через бойові дії було вимушене залишити власні домівки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА