10:41 24.10.2023

На Донеччині викрито мережу ворожої ФСБ, яка передавала інформацію про дислокацію ЗСУ

1 хв читати
На Донеччині викрито мережу ворожої ФСБ, яка передавала інформацію про дислокацію ЗСУ

Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам агентурної мережі ФСБ РФ, які передавали ворогові інформацію про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом громадянам України в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі у вівторок.

Слідство встановило, що підозрюваних завербував співробітник ФСБ у червні 2023 року. Одним із фігурантів виявилася мешканка Курахівки, яка передавала інформацію про розміщення особового складу і техніки ЗСУ на території населеного пункту і в Покровському районі в голосових повідомленнях. Жінка передавала дані через свого родича, який є військовослужбовцем в одному з армійських корпусів ЗС країни-агресора.

У своїх повідомленнях підозрювана особливу увагу приділяла інформації про розташування підприємств та інших споруд, надалі майже по всіх локаціях були "прильоти".

Ще одним підозрюваним виявився уродженець Республіки Таджикистан. Чоловік надсилав у телеграмі співробітнику ФСБ РФ дані про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ.

Фігурант отримав грошову винагороду від ворожої ФСБ.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснює Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/18146

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА