11:25 24.10.2023

КМІС: 80% опитаних киян вважають, що війна затягнеться, але водночас 91% упевнені, що перемога буде за Україною

2 хв читати

91% опитаних жителів столиці вважають, що у війні переможе Україна, зокрема 74% безумовно в цьому переконані й лише 1% респондентів вважає, що переможе Росія. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 12-16 жовтня.

На запитання, скільки ще триватиме війна, опитані КМІС кияни відповіли так: "більшість респондентів (55%) вважають, що війна триватиме ще понад рік. Іще 25% вважають, що війна триватиме від пів року до року, і лише 4% розраховують на завершення війни в найближчі місяці", - йдеться у пресрелізі КМІС за підсумками цього дослідження.

Соціологи також поставили запитання про те, як зміниться ситуація в Україні та Києві в найближчий рік. Більшість респондентів відповіли, що в найближчі 12 місяців очікують поліпшення ситуації і в Україні (58% очікують змін на краще), і в Києві (60%). Водночас 21% очікує погіршення ситуації в Україні, 15% - у Києві. Решта респондентів або вважають, що змін не буде, або не змогли відповісти на запитання.

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький, коментуючи дослідження, сказав: "Мешканці Києва, як і загалом населення України, попри тривалі воєнні дії зберігають високий оптимізм – вірять у перемогу України та в зміни на краще в найближчий рік. Разом з цим більшість налаштовані на тривалу воєнну кампанію. Таке усвідомлення, що воєнні дії можуть тривати ще довго (і, відповідно, власна підготовка до цього) є важливим елементом підтримки та збереження на майбутнє оптимізму".

Соцопитування проведено методом телефонних інтерв'ю, опитано 805 респондентів, які проживають у всіх районах м. Києва. Опитування проводили з дорослими (віком 18 років і старше) жителями столиці, які на момент опитування проживали і були зареєстровані в м. Києві. За звичайних обставин статпохибка такої вибірки не перевищує 3,5%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА