13:11 24.10.2023

Біля Кремінної загинув лідер "Європейської солідарності" в Шосткинському районі Сумської області Мирослав Ляшок

2 хв читати

У бою проти окупантів біля Кремінної Луганської області загинув депутат районної ради, лідер "Європейської солідарності" в Шосткинському районі Сумської області Мирослав Ляшок, повідомляє пресслужба.

"Незважаючи на свій молодий вік, Мирослав був справжнім патріотом, жив і боровся за Україну. Розпочав свій подвижницький рух за Свободу і Незалежність нашої Батьківщини ще на Майдані. Він один із перших підняв прапор України з написом "ШОСТКА" на Сході, під кулями окупантів", - ідеться в повідомленні.

Лідер партії "Європейська солідарність" і п'ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що Мирослав Ляшок у 2014 році пішов добровольцем захищати рідну країну від російських окупантів, а в перший день повномасштабного вторгнення той повернувся до лав ЗСУ.

"Все почалося з Революції гідності. А вже у 2014 добровольцем пішов боронити країну. В мирному житті боровся проти "пʼятої колони", ОПЗЖ. А коли 24 лютого пролунали вибухи вже в його рідному місті - він знову взяв до рук зброю та повернувся до лав Збройних сил. Тримав оборону на рідній Сумщині, потім на Сході", - написав Порошенко.

Порошенко висловив співчуття рідним загиблого і наголосив, що Україна помститься РФ за це.

"Він загинув, але залишається непереможеним. Щирі співчуття дружині, яка чекає дитину. Співчуття всій сімʼї, рідним та нашій родині "Європейської солідарності". Памʼять про тебе назавжди у наших серцях. Помстимося виродкам", - наголосив Порошенко.

У свою чергу співголова фракції у Верховній Раді Ірина Геращенко зазначила, що це дуже важка втрата.

"Наш "ЄС"-дім руйнується. Й ніколи не буде таким, як раніше. В нашому офісі – портрети в чорних рамках, з яких на нас дивляться наші друзі, зовсім юні, які мали жити, ростити дітей і будувати Україну. Дуже важко сприйняти цю втрату. Найщиріші співчуття родині Мирослава. Памʼятаємо Його. Світлая, вічная памʼять", - написала Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА