19:24 24.10.2023

Курс біткойна перевищив $35 тис. уперше з травня 2022 року

2 хв читати
Курс біткойна перевищив $35 тис. уперше з травня 2022 року

Курс біткойна перевищив у вівторок позначку в $35 тис. уперше з травня минулого року.

За даними на 18:15 кч, він додає 9% і становить $34,362 тис. Під час сесії курс досягав позначки в $35,142 тис.

Підвищенню вартості біткойна сприяють зростання очікувань інвесторів, що США незабаром схвалять створення біржових індексних фондів (ETF) для прямих інвестицій у криптовалюти, пише Market Watch.

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США в минулому неодноразово відхиляла заявки інвесткомпаній на запуск таких ETF, аргументуючи це високими ризиками маніпулювання ринковими цінами. Однак експерти криптовалютної сфери вважають, що ситуація незабаром зміниться.

У понеділок апеляційний суд США постановив, що його серпневе рішення, яким він скасував запроваджену раніше SEC заборону на перетворення криптовалютного трасту Grayscale Investments у спотовий біткойн-ETF, має набути чинності.

Експерти зазначають, що поява на ринку таких продуктів сприятиме більш масштабному впровадженню біткойна.

Якщо біткойнові ETF будуть схвалені, ми можемо побачити "історичний стрибок вартості криптовалюти" й перехід ринку до "бичачого" тренду, зазначає головний виконавчий директор і співзасновник Lolli Алекс Адельман.

Серед компаній, готових пропонувати такі продукти, - BlackRock Inc., а також Fidelity Investments.

Цей інструмент "дасть інституційним і роздрібним інвесторам нові способи нарощувати вкладення в біткойни в рамках чинних регулювальних норм", зазначає Адельман.

Котирування акцій криптовалютних компаній Coinbase Global Inc., MicroStrategy Inc., Riot Platforms Inc. і Marathon Digital Holdings Inc. додають у ціні 13%, 14,8%, 14,5% і 17,5% відповідно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА