09:30 25.10.2023

Фінські слідчі виявили якір на місці пошкодження газопроводу Balticconnector

2 хв читати

Фінські слідчі виявили й підняли з дна Балтійського моря якір на місці пошкодження фінсько-естонського газопроводу Balticconnector.

"У Національному бюро розслідувань (NBI) повідомили, що сторонній предмет, виявлений поруч із місцем пошкодження газопроводу, який називали раніше "брилою", виявився якорем. Сьогодні його піднято на поверхню", - повідомив портал національного телерадіомовлення Yle.

У якоря немає одного із зубців.

Командувач військово-морських сил Фінляндії Тоні Джоутсія, чиї слова наводить портал, заявив, що якір був у ямі на глибині трьох метрів. Він важить 6 тис. кг.

За даними NBI, з одного боку місця пошкодження на морському дні проходить широка смуга, з іншого боку - вузька, яка тягнеться на схід на кілька кілометрів.

Бетонне і сталеве облицювання газопроводу проломлені, це видно на фотографіях, зроблених прикордонною службою Фінляндії.

Раніше поліція заявила, що під час попереднього розслідування було встановлено, що маршрут судна китайської судноплавної компанії Newnew Polar Bear, що йшло під прапором Гонконгу, збігся з часом і місцем пошкодження труби.

Newnew Polar Bear прибув у порт Санкт-Петербурга 9 жовтня. З'явилася його фотографія, на якій видно, що якірний ланцюг судна спущений у воду. Це незвично, оскільки, як правило, немає потреби кидати якір у порту, коли судно вже пришвартовано біля причалу.

На фотографії, зробленій 22 жовтня, видно, що на лівому борту контейнеровоза Newnew Polar Bear немає якоря.

NBI повідомило, що подальше розслідування буде зосереджено на вивченні, чи було це діяння навмисним, чи ні.

У ніч на 8 жовтня на газопроводі Balticconnector між Фінляндією та Естонією було виявлено витік. У ЗМІ зазначали, що цієї самої ночі й приблизно в цей самий час було пошкоджено кабелі зв'язку між Естонією та Фінляндією, а також Естонією та Швецією.

З огляду на події НАТО повідомило про плани посилити охорону підводних комунікацій у Балтійському морі та проведення для цього додаткових спостережних і розвідувальних польотів, а також про направлення в район чотирьох тральщиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА