11:42 25.10.2023

Територія біля Хмельницької АЕС уночі була обстріляна - Міненерго

1 хв читати
Територія біля Хмельницької АЕС уночі була обстріляна - Міненерго

У ніч на середу російські війська обстріляли територію біля Хмельницької АЕС, повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Унаслідок вибуху пошкоджено вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах. Через пошкодження ліній електропередачі знеструмлено 1,86 тис. споживачів у містах Славута та Нетішин Хмельницької області. Відновлювальні роботи розпочнуться, щойно енергетиків допустять на місце пошкодження.

У міністерстві також повідомили, що два блоки теплової генерації через добу виведено з ремонту. У вівторок також виводили в аварійний ремонт ще три блоки ТЕС, але до кінця дня їх знову було під'єднано до енергомережі.

"Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів", - уточнили в пресслужбі.

Зі свого боку в НЕК "Укренерго" повідомили, що через бойові дії та з інших причин без електроенергії залишаються 411 населених пунктів. Зокрема, дощ і вітер знеструмили 79 населених пунктів.

Крім того, у вівторок сталося відключення ЛЕП 750 кВ у Вінницькій області через пошкодження її опори сільськогосподарською технікою. Відключення споживачів не було, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Раніше перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що російські загарбники в ніч на середу атакували дронами-камікадзе Хмельницьку область, унаслідок збиття ворожих повітряних цілей сталося їх падіння на території об'єкта критичної інфраструктури.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА