Події

Колишньому нардепу Микитасю повідомлено про підозру в заволодінні 307 млн грн Міноборони

Антикорупційні органи України повідомили про підозру колишньому народному депутату Максиму Микитасю, його помічнику, трьом військовослужбовцям і директору компанії в заволодінні 307 млн грн коштів Міністерства оборони.

"25 жовтня 2023 року за погодження прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру у заволодінні понад 307 млн грн коштів Міністерства оборони України народному депутату України VIIІ скликання, його помічнику, а також директору підконтрольної компанії, трьом колишнім та чинним військовослужбовцям старшого та вищого офіцерського складу", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в середу.

За інформацією прокуратури, дії осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 364 КК України.

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2018 р. між Міністерством оборони України та підконтрольними народному депутату компаніями було укладено договори на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет і боєприпасів Збройних сил України. Сума договорів становила орієнтовно 3 млрд грн.

"Водночас для заволодіння частиною з цих коштів народний депутат і його помічник, залучивши службових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних сил України, забезпечили прийняття змін до постанов КМУ", - зазначають у прокуратурі.

Ці зміни, як пояснюють у САП, допомогли обійти законодавчі обмеження, що допускали сплату авансу в сумі лише 30% від річного обсягу робіт терміном до 3 місяців, та дозволили перерахування авансів на будівництво розміром 80% вартості робіт за контрактами терміном до 18 місяців.

"Реалізація цих змін і підписання додаткових угод до контрактів призвела до того, що протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міністерство оборони перерахувало понад 307 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У САП наголошують, що будівництво захищених складів фактично так і не було розпочато, а виділені кошти було переказано на рахунки інших підконтрольних компаній.

Досудове розслідування триває, вирішується питання обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У повідомленні САП не названо ім'я колишнього депутата, як стало відомо агентству, йдеться про Микитася.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/1744

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ