15:31 25.10.2023

Україна скоротила кількість піших переходів на кордоні з Польщею до одного

2 хв читати
Україна скоротила кількість піших переходів на кордоні з Польщею до одного

Кількість піших переходів на кордоні з Польщею скоротилася до одного проти восьми, що діяли в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ, а також змінилися вимоги до документів, які пред'являються на кордоні, повідомив заступник начальника штабу - начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"На польському кордоні в нас функціонує єдиний піший перехід "Шегині-Медика". Він пропускає людей в обидва боки", - сказав Матвійчук.

Зараз цим переходом користується навіть менша кількість людей, ніж до повномасштабної війни, уточнив співрозмовник агентства.

"Дуже мало використовується. Але в будь-який момент будь-який пункт пропуску на західному кордоні ми можемо відкрити для пішого перетину, якщо, не доведи Боже, виникне потреба", - запевнив він.

Рішення про припинення пішого пропуску на кожному пункті приймалося індивідуально, відповідно до ситуації. При цьому кожен пункт пропуску працював до останньої людини, яка йшла на евакуацію. І щойно потік людей припинився, цей вид сполучення було закрито. Рішення про закриття пішохідного пропуску через пункт на кордоні може прийматися на рівні керівника прикордонного підрозділу, пояснив Матвійчук.

Змінилися і вимоги до документів людей, які перетинають кордон. Діти можуть перетинати його за наявності в дорослих їхнього свідоцтва про народження, але дорослі повинні мати оригінал біометричного паспорта. Закордонні паспорти в "Дії" не є підставою для перетину кордону, уточнив Матвійчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА