16:27 25.10.2023

Священика УПЦ (МП), який передавав ворогу інформацію про оборону Сумщини, засуджено до реального 15-річного тюремного терміну

2 хв читати
Священика УПЦ (МП), який передавав ворогу інформацію про оборону Сумщини, засуджено до реального 15-річного тюремного терміну

За матеріалами Служби безпеки України суд засудив до 15 років в'язниці клірика УПЦ (МП), який передавав ворожим спецслужбам інформацію про оборону Сумської області, інформують в СБУ.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав настоятель храму УПЦ (МП), який входив до агентурного апарату фсб і збирав розвіддані про систему оборони Сумщини", - йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в середу.

За інформацією СБУ, насамперед ворога цікавили геолокації підрозділів ЗСУ та установчі дані посадових осіб військово-цивільних адміністрацій у Шосткинському районі.

Згідно з повідомленням, контррозвідка СБУ затримала священика - російського агента в березні цього року під час спроби передачі розвідінформації ФСБ.

Як встановило слідство, клірик був дистанційно завербований агресором після початку повномасштабного вторгнення РФ, а в поле зору окупантів потрапив через свої прокремлівські погляди.

Для збору розвідувальних відомостей настоятель храму намагався "втемну" використовувати місцевих жителів, у яких випитував інформацію під виглядом побутових розмов.

Також він фіксував локацію українських захисників, коли їздив територією прикордонного регіону.

"Одержану розвідінформацію російський агент передавав своєму куратору з фсб через анонімні месенджери, використовуючи текстові повідомлення та медіафайли об’єктів з прив’язкою до місцевості", - наголошується в повідомленні.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА