12:28 26.10.2023

На Закарпатті викрито схему незаконного виробництва та продажу пального, до якої причетний кум екснардепа Медведчука

2 хв читати

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили схему незаконного виробництва та продажу пального, до якої причетний місцевий депутат із Закарпаття - кум колишнього народного депутата Віктора Медведчука, інформують в СБУ.

"Служба безпеки спільно з БЕБ ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. За наявними даними, до організації оборудки причетний депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета", - ідеться в повідомленні в четвер.

У СБУ уточнюють, що ця людина є давнім соратником і кумом Медведчука, у зв'язку з чим протягом тривалого часу очолювала обласний осередок забороненої партії "ОПЗЖ".

"Щоб приховати свою причетність до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення Росії "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію в Києві", - зазначено в повідомленні.

Під час слідства встановлено, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпального сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу в Мукачеві.

Надалі, за інформацією СБУ, учасники схеми закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на заводі. Потім готову продукцію було реалізовано мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів та сплати податків.

"Для реалізації угоди її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн пального та обладнання для його виробництва на загальну суму приблизно 150 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Крім того, в результаті слідчих дій в офісах фігурантів знайдено комп'ютери, мобільні телефони, документи і чорнові записи з доказами незаконної діяльності, печатки фірм, задіяних у злочинній схемі, готівку в різній валюті на загальну суму 3,3 млн у гривневому еквіваленті.

Наразі триває слідство в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) та ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА