12:54 26.10.2023

Коломойський вирішив передати свою частку в "1+1 media" в управління трудовому колективу - заява

2 хв читати
Коломойський вирішив передати свою частку в "1+1 media" в управління трудовому колективу - заява

Ігор Коломойський, кінцевий бенефіціар групи компаній "1+1 media", вирішив передати свої корпоративні права в медіахолдингу в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії - Ярослава Пахольчука, йдеться в заяві на сайті медіахолдингу в четвер.

"Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "‎Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", - наведено в заяві слова Коломойського.

Уточнюється, що відповідна заява була адресована трудовому колективу "1+1 media" і регулятору - Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

У документі стверджується, що повноваження з управління корпоративними правами передбачають можливість управителя ухвалювати від свого імені будь-які необхідні рішення, окрім відчуження та/або обтяження корпоративних прав, які належать Коломойському, та отримання дивідендів.

"Передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого власника бенефіціарної групи "1+1 media", вирішальний вплив (контроль) залишається за Ігорем Коломойським", - уточнюється в заяві.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалено на п'ять років "у зв'язку з необхідністю захисту та дотримання принципів свободи слова, неупередженості та об'єктивного висвітлення подій, які є критично важливими факторами існування медіакомпанії в умовах великої війни".

Зазначається, що Коломойський, який із вересня перебуває під арештом з альтернативою застави 3,8 млрд грн за обвинуваченням у заволодінні коштами ПриватБанку на суму понад 9,2 млрд грн, через об'єктивні причини не може повноцінно здійснювати свої повноваження, тому ці обов'язки покладено на Пахольчука, який керує "1+1 media" з 2019 року і надалі діятиме в інтересах команди.

"На сьогодні вкрай важливо, особливо в умовах турбулентності та повномасштабного вторгнення, зберегти сформований роками робочий механізм і забезпечити безперервність роботи команди для виконання завдань з інформаційної обороноздатності країни, які покладено на неї", - наведено слова Коломойського.

Як повідомлялося, на початку вересня НАБУ і САП тимчасово наклали арешт на активи Коломойського: "на частки в статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо або опосередковано, в розрізі 307 юридичних осіб, зокрема акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже на 1 тис. об'єктів нерухомого майна, більше ніж 1,6 тис. транспортних засобів та суден". Однак потім ВАКС відмовив у продовженні цього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА