14:34 26.10.2023

Мішель перед початком саміту ЄС: Ми знову продемонструємо нашу єдність у підтримці України

2 хв читати
Мішель перед початком саміту ЄС: Ми знову продемонструємо нашу єдність у підтримці України

Саміт Європейського Союзу знову підтвердить свою незмінну підтримку Україні, попри нові виклики, зокрема війну між Ізраїлем і ХАМАСом, заявляє президент Європейської ради Шарль Мішель.

Перед початком саміту ЄС, який відбудеться в Брюсселі 26-27 жовтня, він сказав: "Це буде важлива Європейська рада у важкий час. Важливо демонструвати, що Європейський Союз єдиний, єдиний у захисті наших принципів, наших цінностей. Тому ми підтримуємо Ізраїль, який намагається себе захищати, відповідно до міжнародного права і гуманітарного міжнародного права. Ми засуджуємо ХАМАС за цю терористичну атаку... Ми впевнені, що знову ми висловимо дуже сильну єдину позицію. Ми також абсолютно чітко скажемо, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки знадобиться".

Президент Євроради деталізував, що зокрема лідери обговорюватимуть надання Україні "ще більшої підтримки". "Наприклад ми також обговорюватимемо тему заморожених активів, щоб переконатися, що ми мобілізуємо багатьох для підтримки та відновлення України. Ми також ухвалимо рішення про перегляд багаторічного фінансування", - зазначив Мішель.

При цьому він уточнив, що в межах нинішнього саміту лідери обміняються думками з питання перегляду багаторічного бюджету. "Іспанське президентство провело хорошу підготовчу роботу, і я впевнений, що ця сьогоднішня зустріч допоможе Раді зробити додатковий прогрес і досягти домовленостей якомога швидше. Ми сподіваємося, що до кінця року буде досягнуто згоди щодо перегляду багаторічного фінансування", - сказав президент Євроради.

Для України питання перегляду багаторічного бюджету пов'язане з реалізацією пропозиції Європейської комісії створити так званий український фонд на період 2024-2027 року в розмірі 50 млрд євро. Ці кошти не передбачені в наявному багаторічному бюджеті Європейського Союзу, через що він потребує перегляду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА