17:07 26.10.2023

На Київщині перевірено готовність об'єктів критичної інфраструктури до альтернативного енергопостачання - ДТЕК

2 хв читати
На Київщині перевірено готовність об'єктів критичної інфраструктури до альтернативного енергопостачання - ДТЕК

Енергетики "ДТЕК" разом із Київською обласною військовою адміністрацією (ОВА) та Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) перевірили готовність об'єктів критичної інфраструктури Київської області працювати за необхідності від альтернативного енергоживлення.

"ДТЕК Київські регіональні електромережі" ("ДТЕК КРЕМ") разом із представниками ДСНС та органів місцевого самоврядування за ініціативою Київської обласної військової адміністрації перевірили об’єкти критичної інфраструктури Київщини щодо готовності працювати від резервних джерел живлення у випадку відключень світла. Це потрібно, щоб напрацювати алгоритм дій для забезпечення критичної інфраструктури світлом у випадку ворожих обстрілів об’єктів енергетики під час опалювального періоду", - повідомляється у пресрелізі компанії в четвер.

Як поінформували в "ДТЕК КРЕМ", перевірку пройшли понад 50 об'єктів критичної інфраструктури, зокрема лікарні, котельні, об'єкти водопостачання та водовідведення в усій Київській області.

"Служби Київської області готують інфраструктуру до всіх можливих випробувань майбутньої зими. Головне завдання - щоб у жителів регіону був доступ до послуг першочергової необхідності, а також вода, тепло та світло. Київська обласна військова адміністрація ініціювала перевірку об’єктів критичної інфраструктури щодо готовності працювати автономно, в разі будь-яких ситуацій через дії ворога", - зазначається в документі з посиланням на Київську ОВА.

Загалом випробування пройшли 52 установи, від яких залежить життєзабезпечення населених пунктів.

Під час перевірки комісія зафіксувала час, необхідний для повного переходу об'єктів критичної інфраструктури на резервні джерела живлення - він не повинен перевищувати 30 хвилин. Установам, де було виявлено недоліки під час тестового перезавантаження, надано рекомендації щодо їх оперативного усунення.

"Минула зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Тому енергетики у співпраці з владою докладають максимум зусиль, щоб у випадку загрози стабільному функціонуванню енергосистеми та обмеженого електропостачання забезпечити світлом лікарні, котельні, водоканали тощо", - наголосили в "ДТЕК КРЕМ".

У компанії пояснили, що підготували мережі до зими, щоб знизити ймовірність аварій на електромережах і легше пройти опалювальний сезон. Енергетики "ДТЕК КРЕМ" в умовах воєнного часу оновили близько 300 енергооб'єктів і 4 000 км ліній електропередачі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА