19:07 26.10.2023

Данія передає Україні військову техніку на $520 млн

1 хв читати
Данія передає Україні військову техніку на $520 млн

Данія надіслала 13-й пакет військової допомоги Україні розміром DKK3,7 млрд (еквівалент $520 млн), до якого входять танки, бойові машини піхоти, артилерійські боєприпаси, безпілотники і стрілецька зброя.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони Данії в четвер, до пакета також входять броньовані інженерно-евакуаційні машини, постачання яких фінансується у співпраці з Німеччиною.

"Україна може розраховувати на непохитну підтримку Данії в боротьбі за свободу. Це підтримка, яка має вирішальне значення для продовження боротьби України. Ця допомога також дає важливий сигнал і Україні, і Росії про те, що ми не втрачаємо уваги (до України - ІФ-У), хоча більша частина уваги світу цими днями спрямована на Ізраїль і Палестину", - заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен.

З огляду на потребу України в додаткових 155-мм артилерійських боєприпасах також пропонується більша кількість метальних зарядів із запасів Міноборони Данії.

У повідомленні наголошується, що це техніка і типи боєприпасів, яких потребує Україна і які мають вирішальне значення для підтримки її сухопутної бойової потужності.

"Я зустрівся зі своїм українським колегою у вівторок у Києві. Саме на основі переговорів, що тривають, було складено 13-й данський пакет допомоги", - зазначив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА