19:28 26.10.2023

НКРЕКП оштрафувала "Юнайтед Енерджі" на 1,7 млн грн за порушення ліцензійних умов з постачання е/е

2 хв читати

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) оштрафувала ТОВ "Юнайтед Енерджі" майже на 1,7 млн грн за порушення законодавства у сфері функціонування ринку електроенергії та ліцензійних умов на ринках постачання й перепродажу е/е.

"НКРЕКП винесла рішення накласти на ТОВ "Юнайтед Енерджі" штраф у розмірі 1 699 626 грн за порушення ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та ліцензійних умов з перепродажу е/е, а також прийняти розпорядження щодо усунення виявлених порушень", - повідомив регулятор за підсумками засідання в четвер.

Крім того, у зв'язку з наявними ознаками маніпуляцій на ринку е/е з боку товариства і порушення конкурентного законодавства Нацкомісія ухвалила рішення направити відповідні матеріали до правоохоронних органів та Антимонопольного комітету України.

Регулятор на засіданні в четвер розглянув питання про підсумки планової перевірки дотримання ТОВ "Юнайтед Енерджі" вимог законодавства у сфері функціонування ринку е/е, а також ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання е/е споживачу.

Також розглянуто питання про підсумки планової перевірки дотримання ТОВ вимог законодавства та ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Зазначені перевірки охоплювали діяльність компанії за період з 1 січня 2021 року до 31 грудня 2022 року.

"За результатами перевірки діяльності на ринку е/е встановлено, що "Юнайтед Енерджі" допустило низку порушень", - констатував регулятор.

Серед порушень з боку компанії Нацкомісія відзначила несвоєчасне подання форм звітності, невиконання рішення НКРЕКП щодо сплати внесків на регулювання, а також створення негативного сальдового значення, яке вважається маніпулюванням на ринку е/е.

"Юнайтед Енерджі" також припустилося порушень щодо фіксації в договорах з контрагентами умов, що обмежують покупців у здійсненні перепродажу е/е (порушення конкурентного законодавства) та наявності боргів за балансуючу е/е.

Водночас за результатами перевірки діяльності ліцензіата на ринку природного газу встановлено, що компанія порушила вимоги законодавства та положення ліцензійних умов щодо постачання природного газу. Водночас більшість порушень товариство усунуло.

"З цього питання комісія винесла рішення застерегти "Юнайтед Енерджі" щодо недопущення надалі порушень вимог законодавства та ліцензійних умов з постачання природного газу та прийняття розпорядження щодо усунення порушень", - доповнив регулятор.

ТОВ "Юнайтед Енерджі", яке ЗМІ пов'язують із бізнесменом Ігорем Коломойським, зареєстровано в Києві в лютому 2018 року. Його уповноваженою особою значиться Андрій Короткевич-Лещенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА